MUSE

HET ROLLS-ROYCE ART-PROGRAMMA

EEN NIEUWE VISIE

Rolls-Royce staat synoniem aan onbegrensde fantasie. Onze ambitie – het inspireren van grootsheid – belichaamt dezelfde rusteloze nieuwsgierigheid die kunstenaars ertoe aanzet om nieuwe gebieden te onderzoeken.

Nu lanceren we Muse, een vooruitstrevende visie om creativiteit te stimuleren door samenwerking met kunstenaars die onze passie voor het verleggen van technische en conceptuele grenzen delen.

Een blijvende erfenis van exceptionele artistieke resultaten wordt tot stand gebracht met twee doorlopende initiatieven: De Dream Commission en de Spirit of Ecstasy Challenge.

DE SPIRIT OF ECSTASY CHALLENGE

Geïnspireerd door een icoon, een ontdekkingstocht naar het potentieel van materialen.

Als feest van zowel traditie en innovatie roept de Spirit of Ecstasy Challenge creatieve virtuozen op om het beeldje dat de motorkap van Rolls-Royce-auto’s opsiert een nieuwe invulling te geven.

Drie gerenommeerde vakmensen zullen worden uitgenodigd om te experimenteren met een materiaal dat essentieel is voor Rolls-Royce, zoals leer, hout, glas, aluminium of koolstofvezel. Ze worden aangemoedigd om de grenzen van het gekozen materiaal te verleggen en objecten te creëren die verrassen, begeesteren en inspireren.

Alle deelnemers zullen de thuisbasis van Rolls-Royce in Goodwood (Engeland) bezoeken, waar ze onze gespecialiseerde ambachtslieden zullen ontmoeten voordat ze hun creaties voltooien. De uiteindelijke werken gaan dan op tour over de hele wereld — inclusief Rolls-Royce showrooms — waar ze kunnen worden bewonderd door liefhebbers van kunst, design en auto’s.