Rolls-Royce Motor Cars onthult de Ghost ‘Eternal Love’ Collection in China

Rolls-Royce Motor Cars lanceert vanavond de Ghost 'Eternal Love' in het Minsheng Art Museum in Beijing. Deze nieuwe Bespoke collectie, die in het teken van de liefde staat, werd exclusief ontworpen voor de Chinese markt en koppelt hedendaagse designelementen, geïnspireerd door de witte zwaan, aan uitzonderlijk Rolls-Royce vakmanschap en geavanceerde technologie.

Leon Li, directeur bij Rolls-Royce Motor Cars China, legt de betekenis uit van dit nieuwe ontwerp: “De Ghost ‘Eternal Love’ demonstreert onze klanten de ongeëvenaarde creativiteit van het Rolls-Royce Motor Cars Bespoke team en hoe het tegemoet komt aan de vraag naar exclusieve personalisering. Ons meest recente meesterwerk belichaamt als geen ander het emotionele erfgoed van het merk Rolls-Royce en symboliseert onze niet-aflatende passie om de beste auto’s ter wereld te maken. Bovendien is het een ultiem Chinees nieuwjaarsgeschenk aan klanten van Rolls-Royce.”

 

De Ghost ‘Eternal love’ collectie

Het zwaanmotief, dat door de hele nieuwe collective heen terugkeert, is een ode aan de liefde. In zowel de Oosterse als de Westerse cultuur staat de zwaan voor zuiverheid en loyaliteit. Zwanenkoppels blijven jarenlang samen, soms zelfs een leven lang, en smeden een onverbrekelijke band. Er zijn zelfs verhalen bekend van zwanen die zich bij de dood van de partner van het leven benamen. Vandaar dat zwanen in de traditionele Chinese cultuur ook bekend staan als “liefdevogels’.

Geïnspireerd door dit verhaal omarmde en stileerde Rolls-Royce het artistieke beeld van de zwaan met uitmuntend vakmanschap. Een beeld van twee zwanen die een perfect hart vormen staat afgebeeld op de Eternal Love coachline en lederen rugsteunen. De delicaat uitgebeelde zwanen in het interieur werden verder uitgewerkt met handgeborduurde versieringen. De onberispelijke luxe en het excellent ontwikkelde interieur tillen het vakmanschap naar ongekende hoogten.

Alle Rolls-Royce modellen zijn versierd met de Spirit of Ecstasy, een merkbeeldje dat gecreëerd werd door de Britse beeldhouwer Charles Sykes. Deze kunstenaar, afgestudeerd aan het Royal College of Art in Londen, zou de inspiratie hiervoor hebben ontleend aan de nauwe relatie tussen John Montagu en Eleanor Thronton, de vrouw die model zou hebben gestaan voor het merkembleem. Tot op de dag van vandaag schittert dit iconische beeldje sereen op de motorkap van elke Rolls-Royce en helpt de eigenaar bij het tot stand brengen van onvergetelijke relaties.

Geheel in lijn met het thema van de elegante, zuivere en trouwe beleving van liefde door zwanen kreeg het interieur van de Ghost ‘Eternal Love’ een tweekleurige afwerking in English White en Silver Satin. Het lederen binnenwerk is gemaakt in Seashell, terwijl de geborduurde hoofdsteunen, de stiksels van de stoelen en de binnenbekleding van het dak uitgevoerd werden in Hotspur Red. Op de Bespoke klok, waarvan de kleur perfect past bij de Bespoke houtpanelen in Tudor Oak, en op de verlichte opstaptreden staan de woorden ‘Love is Eternity’. Een stuurwiel in twee kleuren draagt bij tot een ongeëvenaarde graad van perfectie en raffinement.

Volledig gepolierde, gesmede 20” aluminiumwielen en de satellietondersteunde versnellingsbak zorgen ervoor dat de ‘Eternal Love’ een perfect uitgevoerde uitdrukking is van de exclusieve Rolls-Royce luxe. Aangedreven door de geliefde 6.6 liter twinturbo 12V-motor en een achttraps ZF versnellingsbak biedt de ‘Eternal love’ veeleisende klanten in alle wegomstandigheden een uitzonderlijke, moeiteloze rijbeleving.

Om exclusiviteit te verzekeren zal van de Rolls-Royce Ghost ‘Eternal Love’ slechts een reeks van zestien exemplaren worden geproduceerd.