Rolls-Royce Motor Cars kondigt nieuwe technische ontwikkelingen aan

In februari 2015 kondigde Rolls-Royce Motor Cars de ontwikkeling aan van een gloednieuwe aluminium onderbouwarchitectuur die de basis vormt voor alle Rolls-Royces die vanaf begin 2018 op de markt komen. Het bedrijf deelt vandaag mee dat het de testfase van deze nieuwe architectuur is begonnen, samen met voorbereidende activiteiten, inclusief het uittesten van prototypes op de openbare weg over de hele wereld.

 

De architectuur van de pure luxe

De toekomst van pure luxeauto’s krijgt vandaag al vorm. Rolls-Royce is namelijk begonnen met het testen van een nieuwe aluminium onderbouwarchitectuur die de basis zal vormen voor alle toekomstige Rolls-Royce modellijnen. Deze architectuur zal begin 2018 op de markt komen.

Testmodellen zullen op verschillende locaties over de hele wereld geëvalueerd worden op de openbare weg. Door middel van de huidige testfase wil men zich ervan verzekeren dat de nieuwe aluminium onderbouwstructuur op alle mogelijke wegdekken zorgt voor het typische ‘vliegend tapijt’-gevoel van Rolls-Royce, en dat hij bestand is tegen extreme weeromstandigheden. De evaluatie van de nieuwe gepatenteerde architectuur is de eerste fase van een ontwikkelingsprogramma voor een nieuwe generatie Rolls-Royces die vanaf begin 2018 zullen beschikbaar zijn.

“Sinds 2003 en de inbedrijfstelling van het nieuwe Home of Rolls-Royce in Goodwood heeft Rolls-Royce een nieuwe benchmark voor luxeauto’s neergezet,” zegt Torsten Müller-Ötvös, directeur bij Rolls-Royce Motor Cars. “Nu is het tijd om een nieuwe stap te zetten in onze queeste naar luxe. Daarom kan ik vandaag aankondigen dat we begonnen zijn met het on-road uittesten van onze gloednieuwe gepatenteerde architectuur. Deze nieuwe architectuur van pure luxe betekent een aanzienlijke investering in de toekomst van ons grootse merk.”